...

Sosyal Bilimler Enstitüsü

ORCID NUMARASI TÜM AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLERE DUYURU
15/06/2020

ORCID NUMARASI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Üniversitelerde hazırlanan lisansüstü tezler ile kitap, makale, proje vb. yayınları açık erişimde araştırma hizmetine sunmak amacıyla bir çalışma başlatmıştır. Çalışmada, verileri ücretsiz olarak temin edilebilen Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanılması gerekliliği ortaya çıktığından, tezli lisansüstü öğrencilerinin ve tüm akademisyenlerin ORCID numarası alması gerekmektedir. Bu kapsamda, YÖK Yürütme Kurulu, 13.05.2020 tarihli toplantısında, öğretim elemanları ile tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınların takibinde ORCID numarası kullanmalarının zorunlu olmasını kararlaştırmıştır.

Bu kapsamda Lisansüstü öğrencilerinizin ve tüm akademisyenlerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarasını 31.07.2020 tarihine kadar almaları gerekmektedir:

1.Tezli Lisansüstü Öğrencileri:

Tez Veri Giriş Formundan, ORCİD Numaralarını Alacaklardır.

2.Akademisyenler:

YÖKSİS’ten (Personel İşlemleri - Özgeçmiş Oluştur - Kişisel Bilgiler - YÖK Akademik – YENİ ORCİD AL) ORCİD numaralarını alacaklardır.