...

Sosyal Bilimler Enstitüsü

NEVÜ-SBE Dergisi Hacı Bektaş Veli Özel Sayısı Yayımlandı
05/01/2022

1209 yılında tarihi Horasan sınırları içerisinde doğan ve Anadolu’ya yerleşen Hacı Bektâş Velî, 13. yüzyılda Anadolu’nun İslamlaşmasında etkili olan “Horasan Erenleri”nden biri olarak kabul edilen Türk-İslam mutasavvıfıdır.

Hünkâr Hacı Bektâş Veli 13. yüzyıla damgasını vuran ve kendinden sonraki kuşağa da düşünceleriyle etkisini hissettiren önemli bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek düşünce dünyası gerekse inanç dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Hünkâr Hacı Bektâş-ı Velî'nin öğretileri yüzyıllardan beri insanlığa ışık tutmakta, hoşgörü çerçevesinde herkesi eşit görmekte, sevgi ve saygıyı yüceltmektedir. Hünkâr Hacı Bektâş-ı Velî öğretileriyle evrenseli yakalamış ve insanlığa rehber olacak nitelikte derin bir miras bırakmıştır.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Hacı Bektâş Veli’nin inanç, ahlak, hoşgörü, sevgi ve saygıyı esas alan felsefesinin gelecek nesiller tarafından anlaşılıp benimsenmesi amacıyla 2021 yılı Hacı Bektaş Veli Yılı olarak ilan edilmişti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bu amaca Hacı Bektâş Veli Özel Sayısı yayımlayarak hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Hacı Bektaş Veli Özel Sayısı yayımlandı. Özel sayı tam dosyasına BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu özel sayıya katkı sağlayan bilim insanlarına ve değerli hakemlere teşekkür ederiz.