...

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” Özel Sayısı Çağrısı
02/03/2023

Sosyal Bilimler Enstitüsü “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” Özel Sayısı Çağrısı 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 12 Kasım 2021 tarihinde YÖK tarafından “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” adıyla, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Üniversitesi ilan edilmiştir.

Doğal ve kültürel mirasın iç içe geçtiği ender coğrafyalardan biri olan Kapadokya’da kuşkusuz eşine az rastlanır bu miras bölge turizminin de ana konusudur. Üniversitemiz ihtisaslaşma alanı olan “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi”ne ilişkin yüklendiği misyon çerçevesinde, eğitim, araştırma, bölgesel kalkınma yoluyla evrensel değer yaratmayı amaçlamaktadır. Ayrıca doğal ve kültürel miras turizminde sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu bağlamda Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nin Ağustos 2023’te yayınlamayı planladığı özel sayının teması ihtisaslaşma alanı olan “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” olarak belirlenmiştir. 

Özel sayıda ihtisaslaşma alanı kapsamında doğal ve kültürel mirasın; turizmi, korunması, sürdürülebilirliği, yönetimi, yenilikçiliği, eğitimi, dijitalleşmesi ve ekonomik, sosyal, kültürel ve beşerî sermayesi konularında makaleler kabul edilecektir. 

 

İlk gönderim tarihi:          06.03.2023

Son gönderim tarihi:        05.06.2023

İhtisaslaşma: Doğal ve Kültürel Miras Özel Sayısı yayın tarihi:       28.08.2023